Prostreno.cz

Celerový salát s oříšky

Výborný jen tak, jako příloha k masu, nebo k bagetě se šunkou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 461 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy19g
tuky4g

Ingredience na

  • 600 ml vody - nebo kuřecího vývaru
  • 5 stonků řapíkatého celeru - a kousek natě
  • 6 ks tenkých proužků citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 špetky soli
  • 2 ks bobkové listy
  • 2 lžíce opražených lískových ořechů - nahrubo nasekaných
  • 2 špetky hrubě mletého černého pepře
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje

Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijte vodu, nebo vývar.
  2. Přidejte citronovou kůru, citronovou šťávu, sůl a bobkový list.
  3. Vodu, nebo vývar přiveďte k varu, přisypte nakrájený celer (našikmo nakrájený přibližně na 5 cm dlouhé kousky) snižte teplo a vařte přibližně 10 minut, celer by měl trochu změknout, ale ne příliš.
  4. Scezený celer s citronovou kůrou nasypte na servírovací misku. Bobkový list vyhoďte.
  5. Celer posypte opraženými lískovými oříšky, pokapejte 3 polévkovými lžícemi olivového oleje, posypte nakrájenou celerovou natí a pepřem.

TIP:

Pokud budete vařit celer ve vývaru, není třeba solit.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerový salát s oříšky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat