Grilované hovězí maso s ananasem
Pokud máte rádi opékané nebo grilované maso společně se zeleninou a ovocem, špíz určitě zařadíte mezi vaše oblíbené úpravy pokrmů.
-
1h a 35min
60min příprava
35min vaření
-
711 kJ / 169 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky14g
Ingredience na
- 700 g
hovězího masa
- kýta, svíčková
- 1 lžíce
mix koření gyros
- nebo koření na grilování
- 3 lžíce
rostlinného oleje
- 2 ks
velké červené cibule
- 2 ks
zelené papriky
- 200 g
čerstvého ananasu
- může být i kompotovaný
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na stejně velké, menší kostky.
- Ananas a papriku nakrájejte na kostky stejně velké jako kostky masa.
- Nakrájené maso nasypte do misky, okořeňte, pokapejte olejem a nechte minimálně 30 minut uležet.
- Cibule oloupejte a nakrájejte je na čtvrtky.
- Na grilovací jehly napichujte střídavě kousky hovězího masa, čtvrtky cibule, kostky ananasu a papriky.
- Špízy opečte na grilovací pánvi, nebo na venkovním grilu (můžete péct i v troubě). Délka pečení závisí na tom, jaké maso použijete.