Prostreno.cz

Pstruh s houbami

Pstruh je vynikající sladkovodní ryba s jemným a chutným masem. Vyzkoušejte ji s houbami. Kuchyňská úprava pstruha patří k těm jednodušším. Důvod je poměrně jednoduchý, pstruh se neporcuje, podává se na talíři celý.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1042 kJ / 249 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky24g

Ingredience na

  • 2 ks menší, vykuchaní pstruzi - čerství, nebo chlazení
  • 1 ks šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 200 g čerstvých hub - nebo žampiónů
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks silnější plátky másla
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky kmínu

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou šalotku, přidejte na malé kousky nakrájené houby, jemně nasekaný česnek, osolte a duste, až se odpaří voda z hub. Houby nechte vychladnout.
  2. Pstruhy osolte a naplňte je podušenými houbami.
  3. Pstruhy uložte do malého pekáčku, podlijte je vínem, posypte kmínem, přidejte plátky másla a dejte je na přibližně 30 minut (záleží na velikosti ryby) do trouby předehřáté na 180 °C.
  4. Před podáváním pokapejte ryby citronovou šťávou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pstruh s houbami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat