Prostreno.cz

Bramborová kaše s hráškem a mrkví

Bramborová kaše je díky své hedvábné jemnosti jednou z nejoblíbenějších příloh. Zkuste ji vylepšit hráškem a mrkví.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 394 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy14g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 kg brambor - varný typ B
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 200 g mraženého nebo čerstvého hrášku
  • 1 ks mrkve - nakrájené na kostičky
  • 4 lžíce změklého másla
  • 150 ml vlažného mléka

Postup přípravy

  1. Hrášek a nakrájenou mrkev nasypte do rendlíku, zalijte vodou-aby byla zelenina přikrytá, jemně osolte a vařte, až je mrkev měkká.
  2. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka.
  3. Uvařené brambory sceďte a rozmačkejte je šťouchadlem na brambory.
  4. K bramborám přidejte máslo, mléko, scezený hrášek s mrkví, podle chuti osolte, opepřete a vše promíchejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborová kaše s hráškem a mrkví

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat