Mleté maso s hráškem
Šťavnaté mleté maso s paprikou a hráškem vonící slaninou.
-
1h a 25min
25min příprava
60min vaření
-
904 kJ / 216 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy17g
tuky13g
Ingredience na
- 200 g
anglické slaniny
- 500 g
mletého vepřového masa
- 2 ks
bobkové listy
- 200 g
hrášku
- čerstvý,nebo mražený
- 3 špetky
soli
- 3 špetky
mletého černého pepře
- 300 ml
masového vývaru
- 1 ks
větší bílé papriky
Postup přípravy
- Slaninu nakrájejte na kostičky a zlehka ji opečte ve větší pánvi.
- Přidejte mleté maso, bobkový list a míchejte, aby se maso neslepilo.
- Přisypte nakrájenou papriku a míchejte 2-3 minuty.
- Maso zalijte vývarem a duste 30 minut. Maso podle chuti osolte a opepřete.
- K masu přidejte hrášek a duste ještě 10-15 minut.