Prostreno.cz

Játra na tymiánu

Tenhle recept je nejlepší, když použijete telecí játra a citronový tymián.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 551 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • 700 g telecích jater - nebo kuřecích
  • 150 g anglické slaniny
  • 200 ml bílého vína - nejlépe sladší
  • 2 ks cibule
  • 120 ml smetany na vaření
  • 2 snítky čerstvého tymiánu - pouze lístky
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na kousky.
  2. Anglickou slaninu nakrájejte na slabé proužky.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  4. V hluboké pánvi, nebo rendlíku orestujte nakrájenou slaninu.
  5. Přisypte cibuli a 2 minuty míchejte.
  6. Přidejte nakrájená játra a restujte je až se „zatáhnou“.
  7. Přisypte lístky tymiánu, posypte pepřem, podlijte vínem a zvolna duste doměkka.
  8. Takto připravená játra osolte, zjemněte smetanou, nechte přejít varem a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    83,93g
  • Sacharidy:

    109,51g
    • Cukry:

      15,16g
  • Tuky:

    63,15g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 131 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Játra na tymiánu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat