Prostreno.cz

Játra na tymiánu

Tenhle recept je nejlepší, když použijete telecí játra a citronový tymián.

11.06.2020 Mikeš
40min

20min příprava

20min vaření

574 kJ / 137 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na kousky.
  2. Anglickou slaninu nakrájejte na slabé proužky.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  4. V hluboké pánvi, nebo rendlíku orestujte nakrájenou slaninu.
  5. Přisypte cibuli a 2 minuty míchejte.
  6. Přidejte nakrájená játra a restujte je až se „zatáhnou“.
  7. Přisypte lístky tymiánu, posypte pepřem, podlijte vínem a zvolna duste doměkka.
  8. Takto připravená játra osolte, zjemněte smetanou, nechte přejít varem a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    209,55 g
  • Sacharidy:

    67,31 g
    • Cukry:

      21,96 g
  • Tuky:

    90,62 g
  • Vláknina:

    6,80 g

Aktivita pro spálení:

514 kcal
64

minut jízdy na kole

48

minut běhu

153

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Telecí pečeně

150 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T3 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

Mletý pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Játra na tymiánu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba