Prostreno.cz

Sekaná s dýni Hokaido

Zdá se, že je sekaná obyčejné, jednoduché jídlo. Z vybraných surovin ve správném poměru z ní ovšem můžete vykouzlit skvělý pokrm.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 774 kJ / 185 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky14g

Ingredience na

  • 800 g mletého vepřového masa
  • 400 g dýně - nahrubo nastrouhané
  • 1 ks velké cibule - nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks vajec - rozšlehaná
  • 5 lžic strouhanky - nebo podle potřeby
  • 100 ml perlivé vody
  • 0.5 lžičky bylinkové soli
  • 1 lžička koření do mletého masa
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Maso vyšlehejte s vodou, kořením a solí.
  2. Přidejte dýni, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce a strouhanku. Vše velmi důkladně promíchejte.
  3. Ze směsi vytvarujte šišku.
  4. Šišku položte do vymazaného pekáčku, nebo zapékací misky (nebo můžete sekanou upéct ve větší formě na chlebíček).
  5. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně hodinu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sekaná s dýni Hokaido

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat