Sekaná s dýni Hokaido
Zdá se, že je sekaná obyčejné, jednoduché jídlo. Z vybraných surovin ve správném poměru z ní ovšem můžete vykouzlit skvělý pokrm.
-
1h a 25min
25min příprava
60min vaření
-
774 kJ / 185 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky14g
Ingredience na
- 800 g
mletého vepřového masa
- 400 g
dýně
- nahrubo nastrouhané
- 1 ks
velké cibule
- nakrájené na kostičky
- 2 stroužky
česneku
- 2 ks
vajec
- rozšlehaná
- 5 lžic
strouhanky
- nebo podle potřeby
- 100 ml
perlivé vody
- 0.5 lžičky
bylinkové soli
- 1 lžička
koření do mletého masa
- Na vymazání
- 2 lžíce
oleje
Postup přípravy
- Maso vyšlehejte s vodou, kořením a solí.
- Přidejte dýni, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce a strouhanku. Vše velmi důkladně promíchejte.
- Ze směsi vytvarujte šišku.
- Šišku položte do vymazaného pekáčku, nebo zapékací misky (nebo můžete sekanou upéct ve větší formě na chlebíček).
- Pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně hodinu.