Prostreno.cz

Cibulový koláč z listového těsta

Původem Francouzský koláč má mnoho variant. Základem je korpus z listového, nebo křehkého těsta.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    35min příprava

    45min vaření

  • 1074 kJ / 256 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy17g
tuky17g

Ingredience na

  • K podávání
  • 250 g listového těsta
  • Na náplň
  • 350 g cibule
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 200 g čerstvého sýra
  • 80 g sýra čedar - nastrouhaného
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 3 lžíce másla
  • 3 špetky soli
  • 2 snítky čerstvého tymiánu - lístky
  • Na ozdobu
  • 5 snítek čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C.
  2. Cibuli nakrájejte na plátky a nechte ji zesklovatět na másle. Během restování posypte cibuli cukrem, lístečky tymiánu a pokapejte ji vinným octem.
  3. Cibuli dochuťte solí pepřem.
  4. Kulatou formu na koláč vyložte listovým těstem. Těsto na několika místech propíchejte vidličkou a dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 220 °C.
  5. Těsto vyndejte z trouby, potřete ho čerstvým sýrem smíchaným s nastrouhaným sýrem a posypte připravenou cibulí.
  6. Koláč vložte zpět do trouby a pečte dalších 15-20 minut.
  7. Hotový koláč ozdobte tymiánem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    87,36g
  • Sacharidy:

    295,02g
    • Cukry:

      112,95g
  • Tuky:

    179,48g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 256 kcal

32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

76

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cibulový koláč z listového těsta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat