Prostreno.cz

Pikantní zelenina z trouby

Pokrm je připravený z několika druhů zeleniny, žampiónů a je dochucený feferonkou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 346 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na

  • K podávání
  • 2 ks středně velké brambory
  • 1 ks mrkve
  • 3 ks rajčat
  • 1 ks malé brokolice
  • 2 ks barevné papriky
  • 1 ks menší bílé ředkve
  • 200 g žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 0.5 lžíce sušeného oregana
  • 4 špetky soli
  • 1 ks čerstvé feferonky
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Bílou ředkev a brambory oloupejte a nakrájejte je na větší kostičky.
  2. Brokolici rozdělte na malé růžičky.
  3. Ostatní zeleninu nakrájejte na větší kousky, žampióny na silnější plátky.
  4. Zeleninu a žampióny nasypte do velké misky.
  5. Přidejte nakrájený česnek, oregano, sůl, drobně nakrájenou feferonku bez semínek, olivový olej a vše promíchejte.
  6. Zeleninu nasypte do velké pánve vhodné na pečení v troubě, můžete také použít pekáček, nebo zapékací misku.
  7. K zelenině přidejte rozmarýn, zeleninu přikryjte a duste v troubě předehřáté na 190 °C 40 minut, nebo až je zelenina měkká. Během pečení zeleninu alespoň jednou promíchejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,93g
  • Sacharidy:

    224,16g
    • Cukry:

      21,93g
  • Tuky:

    122,13g
  • Vláknina:

    101,32g

Aktivita pro spálení: 82 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 1 komentářů

Radosta1@seznam.cz
03.10.2020

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní zelenina z trouby

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat