Pikantní vepřové kotlety
Šťavnaté, pikantní vepřové kotlety se šalvěji a chilli vločkami.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
1023 kJ / 244 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy31g
tuky12g
Ingredience na
- K podávání
- 4 ks
vepřové kotlety s kostí
- 1 lžička
mleté, uzené papriky
- 4 ks
velké stroužky česneku
- 1 lžička
chilli vloček
- 0.5 lžičky
soli
- 5 ks
lístků čerstvé šalvěje
- 250 ml
zeleninového vývaru
- 100 ml
rostlinného oleje
- 2 lžíce
studeného másla
- Na obalení
- 1 hrnek
hladké mouky
Postup přípravy
- Vepřové kotlety na krajích nařízněte a lehce je naklepejte.
- Kotlety potřete olejem, z obou stran je osolte, posypte paprikou a chilli vločkami, koření vetřete do masa a kotlety obalte v hladké mouce.
- V rendlíku vhodném na pečení v troubě (nebo v malém pekáčku) rozehřejte olej a kotlety na oleji orestujte z obou stran.
- K masu přidejte šalvěj, oloupané stroužky česneku, podlijte ho vývarem a přikryté pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 35 minut.
- Po 35 minutách maso odkryjte a dopečte doměkka.
- Maso vyndejte na talíř a do vypečené šťávy vmíchejte 2 lžíce studeného másla.