Grilované, pikantní jehněčí
Jehněčí kotletky jsou na grilování ideální, můžete ovšem sáhnout i po těch běžnějších, vepřových. A stačí jen pár minut – aby zůstaly uvnitř šťavnaté!
-
1h a 30min
45min příprava
45min vaření
-
889 kJ / 212 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny10g
sacharidy1g
tuky19g
Ingredience na
- K podávání
- 4 ks
jehněčích kotlet
- 2 snítky
čerstvého rozmarýnu
- 6 špetek
soli
- Na marinádu
- 2 lžíce
ostré paprikové pasty (harissa)
- 4 lžíce
olivového oleje
Postup přípravy
- Harissu rozšlehejte s olejem, vložte do ní maso a minimálně půl hodiny ho marinujte.
- Rozehřejte gril na středně vysokou teplotu.
- Kotletky osolte, položte je na mřížku grilu a grilujte z každé strany asi 4-8 minut (záleží, jak silné kotletky jsou).
- Snítky rozmarýnu namočte do marinády a během grilování kotletky potírejte.
- Skvělou přílohou je rýže nebo kuskus.