Prostreno.cz

Grilované, pikantní jehněčí

Jehněčí kotletky jsou na grilování ideální, můžete ovšem sáhnout i po těch běžnějších, vepřových. A stačí jen pár minut – aby zůstaly uvnitř šťavnaté!

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 30min

    45min příprava

    45min vaření

  • 889 kJ / 212 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy1g
tuky19g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 ks jehněčích kotlet
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 6 špetek soli
  • Na marinádu
  • 2 lžíce ostré paprikové pasty (harissa)
  • 4 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Harissu rozšlehejte s olejem, vložte do ní maso a minimálně půl hodiny ho marinujte.
  2. Rozehřejte gril na středně vysokou teplotu.
  3. Kotletky osolte, položte je na mřížku grilu a grilujte z každé strany asi 4-8 minut (záleží, jak silné kotletky jsou).
  4. Snítky rozmarýnu namočte do marinády a během grilování kotletky potírejte.
  5. Skvělou přílohou je rýže nebo kuskus.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilované, pikantní jehněčí

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat