Prostreno.cz

Grilované, pikantní jehněčí

Jehněčí kotletky jsou na grilování ideální, můžete ovšem sáhnout i po těch běžnějších, vepřových. A stačí jen pár minut – aby zůstaly uvnitř šťavnaté!

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 30min

    45min příprava

    45min vaření

  • 1367 kJ / 326 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny21g
sacharidy2g
tuky25g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 ks jehněčích kotlet
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 6 špetek soli
  • Na marinádu
  • 2 lžíce ostré paprikové pasty (harissa)
  • 4 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Harissu rozšlehejte s olejem, vložte do ní maso a minimálně půl hodiny ho marinujte.
  2. Rozehřejte gril na středně vysokou teplotu.
  3. Kotletky osolte, položte je na mřížku grilu a grilujte z každé strany asi 4-8 minut (záleží, jak silné kotletky jsou).
  4. Snítky rozmarýnu namočte do marinády a během grilování kotletky potírejte.
  5. Skvělou přílohou je rýže nebo kuskus.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,00g
  • Sacharidy:

    72,10g
    • Cukry:

      5,00g
  • Tuky:

    135,00g
  • Vláknina:

    44,00g

Aktivita pro spálení: 326 kcal

40

minut jízdy na kole

31

minut běhu

97

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilované, pikantní jehněčí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat