Prostreno.cz

Melounová granita

Lehký, jednoduchý a svěží dezert. Je naprosto perfektní pro horké letní dny.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 4h a 0min

    4h a 0min příprava

    0min vaření

  • 152 kJ / 36 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy9g
tuky0g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 kg melounu - nejlépe bez pecek
  • 2 lžíce pískového cukru - podle chuti méně
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 80 ml vody
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Meloun nakrájejte na kostičky a nasypte ho do mixéru.
  2. Přidejte cukr, citronovou šťávu, vodu, špetku soli a vše rozmixujte dohladka.
  3. Směs dejte do vhodné nádoby, dejte mrazit a průběžně (nebo najednou ke konci) naškrabejte vidličkou. K melounu můžete přidat před mixováním několik vypeckovaných třešní.

TIP:

Ideální konzistence dosáhnete tak, že směs po hodině vyndáte z mrazáku a mrznoucí povrch rozrušíte vidličkou. Pak granitu vrátíte do chladu, necháte mrazit 30 minut a pak ji opět naškrábete. To opakujte ještě 3–4x. Pokud nemáte tolik času, nechte směs normálně zmrznout a celou granitu naškrabejte najednou. Pravděpodobně ji budete muset nechat trochu povolit a nebude mít tak hezkou strukturu, ale i tak získáte perfektní zmrzlinu.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Melounová granita

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat