Prostreno.cz

Dušené zelí s klobásou

Zelí je výtečná příloha k vepřovému masu, ale nabízí mnohem širší využití, vyzkoušejte dušené zelí se šunkovou klobásou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 459 kJ / 109 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce oleje
  • 2 ks šunkové klobásky - nakrájené na kolečka
  • 1 ks cibule - nakrájená na plátky
  • 1 lžíce másla
  • 800 g bílého zelí - nakrájené na nudličky
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 stroužek česneku
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • Na posypání
  • 4 lžíce petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Zahřejte olej ve velké pánvi, přidejte klobásu a opečte ji ze všech stran (přibližně 5-7 minut).
  2. Pak vyndejte klobásu děrovanou lžící na talíř.
  3. Na stejnou pánev přidejte lžíci másla, nasypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
  4. Přisypte nakrájené zelí, osolte, opepřete, dochuťte česnekem, podlijte vývarem a duste přibližně 15 minut, nebo až bude zelí měkké.
  5. K měkkému zelí přidejte opečenou klobásu, vše promíchejte a prohřejte.
  6. Před podáváním posypte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,60g
  • Sacharidy:

    127,40g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    213,66g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 109 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušené zelí s klobásou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat