Prostreno.cz

Dušené zelí s klobásou

Zelí je výtečná příloha k vepřovému masu, ale nabízí mnohem širší využití, vyzkoušejte dušené zelí se šunkovou klobásou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 379 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce oleje
  • 2 ks šunkové klobásky - nakrájené na kolečka
  • 1 ks cibule - nakrájená na plátky
  • 1 lžíce másla
  • 800 g bílého zelí - nakrájené na nudličky
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 stroužek česneku
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • Na posypání
  • 4 lžíce petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Zahřejte olej ve velké pánvi, přidejte klobásu a opečte ji ze všech stran (přibližně 5-7 minut).
  2. Pak vyndejte klobásu děrovanou lžící na talíř.
  3. Na stejnou pánev přidejte lžíci másla, nasypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
  4. Přisypte nakrájené zelí, osolte, opepřete, dochuťte česnekem, podlijte vývarem a duste přibližně 15 minut, nebo až bude zelí měkké.
  5. K měkkému zelí přidejte opečenou klobásu, vše promíchejte a prohřejte.
  6. Před podáváním posypte petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené zelí s klobásou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat