Prostreno.cz

Broskvový salát

Kombinace šťavnatých broskví, čekanky a oříšků. V létě si dejte salát klidně jako hlavní chod.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 20min

    20min příprava

  • 825 kJ / 197 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy10g
tuky17g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 0.5 ks oblíbeného zeleného salátu
  • 0.5 ks červené čekanky
  • 4 ks broskve
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nasekaných lískových ořechů
  • Na zálivku
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžička bio sójové omáčky
  • 2 lžičky bílého vinného octa - nebo citronové šťávy
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  1. Očistěte čekanku, zbavte ji zavadlých listů a dolní části košťálu a listy nakrájejte.
  2. Všechny ingredience na zálivku prošlehejte metličkou v misce.
  3. Broskve nakrájejte na plátky.
  4. Do velké misky nasypte natrhané listy salátu, čekanku, přidejte na plátky nakrájené broskve a vše zakápněte zálivkou.
  5. Posypte oříšky a hned podávejte.

TIP:

Do zálivky můžete přidat lžíci majonézy.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Broskvový salát

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat