Prostreno.cz

Kachní stehna se špenátem

S kachními stehny můžete udělat prakticky totéž co s celou kachnou, ke kachním stehnům je špenát skvělou přílohou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 676 kJ / 161 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky12g

Ingredience na

  • K podávání
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks středně velké bílé cibule
  • 300 g baby špenátu
  • 4 lžíce smetany
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 3 špetky soli
  • K přípravě
  • 2 ks kachních stehen
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 lžička směsi orientálního koření dle vlastní chuti
  • 2 plátky másla
  • 2 ks nakrájené šalotky
  • 2 ks česneku - nahrubo nasekané
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml bílého vína

Postup přípravy

  1. Kachní stehna položte do pekáčku, nebo zapékací misky, osolte je a posypte je orientálním kořením.
  2. Maso podlijte vínem, vývarem, kolem nasypte nakrájenou šalotku, česnek, přidejte tymián, na každý kousek položte plátek másla a přikryté pečte v troubě doměkka.
  3. Před koncem pečení maso odkryjte.
  4. V kastrolu na rozehřátém másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  5. Přidejte špenát, 4 lžíce smetany a špenát duste 5 minut.
  6. Špenát podle chuti osolte a dochuťte česnekem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachní stehna se špenátem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat