Kachní stehna se špenátem
S kachními stehny můžete udělat prakticky totéž co s celou kachnou, ke kachním stehnům je špenát skvělou přílohou.
-
1h a 35min
20min příprava
1h a 15min vaření
-
676 kJ / 161 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky12g
Ingredience na
- K podávání
- 2 lžíce
másla
- 1 ks
středně velké bílé cibule
- 300 g
baby špenátu
- 4 lžíce
smetany
- 2 stroužky
česneku
- prolisovaného
- 3 špetky
soli
- K přípravě
- 2 ks
kachních stehen
- 0.5 lžičky
soli
- 1 lžička
směsi orientálního koření dle vlastní chuti
- 2 plátky
másla
- 2 ks
nakrájené šalotky
- 2 ks
česneku
- nahrubo nasekané
- 1 snítka
čerstvého tymiánu
- 150 ml
zeleninového vývaru
- 150 ml
bílého vína
Postup přípravy
- Kachní stehna položte do pekáčku, nebo zapékací misky, osolte je a posypte je orientálním kořením.
- Maso podlijte vínem, vývarem, kolem nasypte nakrájenou šalotku, česnek, přidejte tymián, na každý kousek položte plátek másla a přikryté pečte v troubě doměkka.
- Před koncem pečení maso odkryjte.
- V kastrolu na rozehřátém másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
- Přidejte špenát, 4 lžíce smetany a špenát duste 5 minut.
- Špenát podle chuti osolte a dochuťte česnekem.