Prostreno.cz

Králík s hříbky a fenyklem

Fenykl je v našich kuchyních celkem opomíjená zelenina. Čerstvý fenykl má lehce nasládlou chuť, je to zelenina velmi křehká a šťavnatá. K dietnímu králičímu masu se skvěle hodí - stejně jako lesní houby.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 263 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy3g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks králičích stehen
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g slaniny - nakrájené na kostičky
  • 1 ks cibule - nakrájená na plátky
  • 1 ks čerstvého fenyklu
  • 2 stroužky česneku - nakrájené na plátky
  • 4 snítky čerstvé petrželky - nakrájené
  • 12 ks malých hříbků - rozkrojených na poloviny
  • 250 ml bílého vína
  • 250 ml masového vývaru

Postup přípravy

  1. V pekáčku na 2 lžících oleje krátce orestujte nakrájenou slaninu s cibulí.
  2. Přidejte osolená králičí stehna a opečte je z obou stran. Očištěný fenykl nakrájejte na silnější nudličky a přisypte ho k masu.
  3. Přidejte nakrájený česnek, petrželku, očištěné, překrojené hříbky, víno, vývar a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík s hříbky a fenyklem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat