Prostreno.cz

Králík s hříbky a fenyklem

Fenykl je v našich kuchyních celkem opomíjená zelenina. Čerstvý fenykl má lehce nasládlou chuť, je to zelenina velmi křehká a šťavnatá. K dietnímu králičímu masu se skvěle hodí - stejně jako lesní houby.

15.07.2020 lanvin
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

308 kJ / 73 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V pekáčku na 2 lžících oleje krátce orestujte nakrájenou slaninu s cibulí.
  2. Přidejte osolená králičí stehna a opečte je z obou stran. Očištěný fenykl nakrájejte na silnější nudličky a přisypte ho k masu.
  3. Přidejte nakrájený česnek, petrželku, očištěné, překrojené hříbky, víno, vývar a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    301,46 g
  • Sacharidy:

    109,43 g
    • Cukry:

      31,70 g
  • Tuky:

    94,53 g
  • Vláknina:

    25,32 g

Aktivita pro spálení:

621 kcal
77

minut jízdy na kole

59

minut běhu

185

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

fenykl

31 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík s hříbky a fenyklem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba