Prostreno.cz

Hovězí plec na pivu

Na každý guláš je potřeba vybrat kvalitní maso, protože podle toho si pak výsledný pokrm vychutnáte. Maso připravte nejlépe den dopředu, druhý den chutná ještě lépe.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 50min

    20min příprava

    2h a 30min vaření

  • 593 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy15g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 750 g hovězí plece
  • 0.5 lžičky soli
  • 1.5 lžičky mleté uzené papriky
  • 3 špetky mletého pepře
  • 5 lžic oleje
  • 2 ks bílé cibule - nakrájené na plátky
  • 6 kuliček nového koření
  • 3 ks bobkového listu
  • 600 ml masového vývaru
  • 500 ml světlého piva

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. V hrnci zahřejte olej a maso opečte ze všech stran.
  3. Maso posypte mletou paprikou, mletým pepřem, osolte, přidejte na plátky nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, vývar, pivo, maso přikryjte a duste doměkka.

TIP:

Masovou šťávu můžete zahustit tmavou instantní jíškou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí plec na pivu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat