Prostreno.cz

Dušený králík se zeleninou

Jemné králičí maso se srdíčky artyčoku, mrkví, hráškem a bílým vínem chutná skvěle.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 403 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy13g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks králíka - naporcovaného
  • 2 ks mrkve
  • 0.5 ks pórku
  • 4 ks konzervovaných artyčoků - srdíčka
  • 200 g cukrového hrášku
  • 350 ml bílého vína
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 100 g másla
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Očištěnou mrkev a pórek nakrájejte na plátky.
  3. Okapané srdíčka artyčoku nakrájejte na klínky.
  4. Naporcovaného králíka osolte, opepřete a uložte do pekáčku.
  5. Přidejte nakrájený pórek a mrkev, zalijte vínem, přikryjte a duste v troubě 45 minut.
  6. K masu přidejte nakrájená srdíčka artyčoku, hrášek, máslo a snítky tymiánu. Pokud je třeba podlijte maso ještě vínem, nebo vodou a maso duste odkryté doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušený králík se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat