Prostreno.cz

Telecí plátky plněné zeleninou

Jemné telecí maso ve spojení se zeleninou bude chutnat i těm, kteří zeleninu moc nemusí.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 433 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy11g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky telecí zadní kýty, pečeně, nebo panenky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks bobkové listy
  • Na náplň
  • 4 ks tenké proužky mrkve
  • 4 ks cukety
  • 4 ks tenkých proužků červené papriky
  • 4 ks tenkých proužků červené cibule
  • 2 lžíce bio sojové omáčky

Postup přípravy

  1. Zeleninu nakrájejte na proužky, nebo špalíčky.
  2. V pánvi na rozehřáté lžíci másla se 2 lžícemi oleje krátce orestujte nakrájenou zeleninu, pak zeleninu pokapejte sojovou omáčkou a za občasného promíchání restujte ještě 4-5 minut. Zeleninu nechte vychladnout.
  3. Plátky masa naklepejte, osolte je a opepřete.
  4. Na plátky masa položte proužky zeleniny, zeleniny můžete dát i více, záleží na velikosti plátků masa.
  5. Zeleninu do plátků masa zabalte a sepněte párátky, nebo jehlami na ptáčky.
  6. Maso opečte ze všech stran na 4 lžících oleje s jednou lžíci másla, k masu přidejte během restování bobkový list.
  7. Pak dejte maso ještě na přibližně 8-10 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Délka pečení závisí na kvalitě telecího masa, proto hlídejte, zda je už maso měkké.

TIP:

Zeleniny si připravte více, podle velikosti plátků masa nemusí 4 proužky stačit. Pokud vám zelenina zbude, pokapejte ji oblíbenou zálivkou a podávejte ještě zvlášť v misce. Místo telecího masa můžete použít hovězí svíčkovou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí plátky plněné zeleninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat