Prostreno.cz

Květák v anglické slanině

Zapomeňte na klasiku-smažený květák. Vyzkoušejte jednoduchý, skvělý recept na květák obalený anglickou slaninou.

20.07.2020 sun
55min

25min příprava

30min vaření

879 kJ / 210 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na menší, stejně velké růžičky.
  2. Ve vařící osolené vodě s lístečky libečku vařte květák přibližně 5 minut. Ne zcela doměkka, květák budete ještě péct v troubě.
  3. Květák sceďte a nechte vychladnout ve studené vodě, pak nechte květák okapat na sítku.
  4. Každý kousek květáku zabalte do plátku slaniny.
  5. Zabalený květák pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 20-25 minut.

TIP:

Do vody na vaření květáku můžete přidat jakékoli oblíbené bylinky, nemusí to být libeček.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    656,20 g
  • Sacharidy:

    39,90 g
    • Cukry:

      51,74 g
  • Tuky:

    584,92 g
  • Vláknina:

    3,20 g

Aktivita pro spálení:

1713 kcal
214

minut jízdy na kole

163

minut běhu

511

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

květák

25 kcal / 100g
B1 g
S4 g
T0,3 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

libeček

20 kcal / 100g
B3 g
S3 g
T4,7 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květák v anglické slanině

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba