Prostreno.cz

Květák v anglické slanině

Zapomeňte na klasiku-smažený květák. Vyzkoušejte jednoduchý, skvělý recept na květák obalený anglickou slaninou.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 882 kJ / 210 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny20g
sacharidy1g
tuky18g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na menší, stejně velké růžičky.
  2. Ve vařící osolené vodě s lístečky libečku vařte květák přibližně 5 minut. Ne zcela doměkka, květák budete ještě péct v troubě.
  3. Květák sceďte a nechte vychladnout ve studené vodě, pak nechte květák okapat na sítku.
  4. Každý kousek květáku zabalte do plátku slaniny.
  5. Zabalený květák pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 20-25 minut.

TIP:

Do vody na vaření květáku můžete přidat jakékoli oblíbené bylinky, nemusí to být libeček.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,90g
  • Sacharidy:

    40,40g
    • Cukry:

      4,14g
  • Tuky:

    41,50g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 210 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Květák v anglické slanině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat