Prostreno.cz

Květák v anglické slanině

Zapomeňte na klasiku-smažený květák. Vyzkoušejte jednoduchý, skvělý recept na květák obalený anglickou slaninou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 886 kJ / 211 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy0g
tuky21g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na menší, stejně velké růžičky.
  2. Ve vařící osolené vodě s lístečky libečku vařte květák přibližně 5 minut. Ne zcela doměkka, květák budete ještě péct v troubě.
  3. Květák sceďte a nechte vychladnout ve studené vodě, pak nechte květák okapat na sítku.
  4. Každý kousek květáku zabalte do plátku slaniny.
  5. Zabalený květák pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 20-25 minut.

TIP:

Do vody na vaření květáku můžete přidat jakékoli oblíbené bylinky, nemusí to být libeček.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květák v anglické slanině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat