Prostreno.cz

Salát z pečených paprik s olivami

Letní, pikantní, zeleninový salát.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    30min příprava

    25min vaření

  • 585 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky10g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 ks ančoviček
  • K přípravě
  • 4 ks velké, červené papriky
  • 2 snítky tymiánu - pouze lístky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 ks oloupaných rajčat - nakrájená na menší kousky
  • 80 g zelených oliv
  • 80 g černých oliv
  • 1 ks malé bílé cibule - jemně nakrájená
  • Na zálivku
  • 150 ml vína sherry
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 2 špetky soli
  • 1 ks čerstvé chilli papričky bez semínek - drobně nakrájená
  • 80 ml olivového oleje

Postup přípravy

  1. Ingredience na zálivku prošlehejte v misce a dejte do chladničky.
  2. Papriky potřete olejem, uložte je na plech vyložený pečícím papírem, posypte je lístky tymiánu a pečte je v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 20-25 minut, dokud jim slupky mírně nezčernají a nezačnou se odlupovat.
  3. Pak papriky nasypte do větší misky, přikryjte je potravinářskou folií a nechte je vychladnout.
  4. Vychladlé papriky oloupejte, nakrájejte a nasypte je do misky.
  5. Přidejte nakrájená rajčata, nakrájenou cibuli a nakrájené olivy.
  6. Salát přelijte zálivkou.
  7. Podle chuti můžete přidat ančovičky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z pečených paprik s olivami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat