Prostreno.cz

Lilek v parmazánovém těstíčku

Plátky lilku smažené jako řízek v kořeněném těstíčku.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    30min příprava

    25min vaření

  • 1063 kJ / 254 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy12g
tuky18g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks většího lilku
  • Na obalení
  • 3 ks vajec
  • 120 g hladké mouky
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 0.5 lžíce pikantní směsi koření - např.Mexické
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce strouhanky
  • 200 ml mléka
  • 2 špetky soli
  • Na smažení
  • 150 ml oleje

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte na plátky silné přibližně 2 cm. V misce smíchejte všechny ingredience na obalování. Pokud je těstíčko řídké, můžete přidat trochu strouhanky, pokud je husté, přidejte trochu mléka.
  2. Plátky lilku obalujte v těstíčku a smažte v oleji.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,40g
  • Sacharidy:

    244,96g
    • Cukry:

      11,84g
  • Tuky:

    141,90g
  • Vláknina:

    9,00g

Aktivita pro spálení: 254 kcal

31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

75

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Lilek v parmazánovém těstíčku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat