Prostreno.cz

Grilované jehněčí

K jehněčímu masu se skvěle hodí rozmarýn, nejen při pečení v celku, ale i na špízu.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 4h a 15min

    4h a 0min příprava

    15min vaření

  • 834 kJ / 199 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky18g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g jehněčí kýty, nebo hřbetu
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 ks červené papriky
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • Na marinádu
  • 100 ml kvalitního rostlinného oleje
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Jehněčí maso nakrájejte na kostky a nasypte je do misky s olejem.
  2. Přidejte snítky rozmarýnu a maso marinujte v chladu minimálně 3 hodiny.
  3. Papriky nakrájejte na stejně velké kousky.
  4. Maso a papriku střídavě napíchejte na dřevěný, nebo kovový špíz.
  5. Maso grilujte 10-15 minut (záleží na velikosti kostek), maso během grilování obracejte. Hotové maso nechte 5 minut zakryté odpočívat.
  6. Maso osolte a dochuťte pepřem až upečené.
  7. Podávejte s kuskusem, nebo quinoou.

TIP:

Možná budete podle kvality masa potřebovat na grilování delší čas než je uvedeno.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilované jehněčí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat