Grilované jehněčí
K jehněčímu masu se skvěle hodí rozmarýn, nejen při pečení v celku, ale i na špízu.
-
4h a 15min
4h a 0min příprava
15min vaření
-
834 kJ / 199 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky18g
Ingredience na
- K přípravě
- 700 g
jehněčí kýty, nebo hřbetu
- 1 ks
žluté papriky
- 1 ks
červené papriky
- 0.5 lžičky
soli
- 0.5 lžičky
mletého pepře
- Na marinádu
- 100 ml
kvalitního rostlinného oleje
- 4 snítky
čerstvého rozmarýnu
Postup přípravy
- Jehněčí maso nakrájejte na kostky a nasypte je do misky s olejem.
- Přidejte snítky rozmarýnu a maso marinujte v chladu minimálně 3 hodiny.
- Papriky nakrájejte na stejně velké kousky.
- Maso a papriku střídavě napíchejte na dřevěný, nebo kovový špíz.
- Maso grilujte 10-15 minut (záleží na velikosti kostek), maso během grilování obracejte. Hotové maso nechte 5 minut zakryté odpočívat.
- Maso osolte a dochuťte pepřem až upečené.
- Podávejte s kuskusem, nebo quinoou.
TIP:
Možná budete podle kvality masa potřebovat na grilování delší čas než je uvedeno.