Prostreno.cz

Grilované jehněčí

K jehněčímu masu se skvěle hodí rozmarýn, nejen při pečení v celku, ale i na špízu.

23.07.2020 sun
4h a 15min

4h a 0min příprava

15min vaření

1160 kJ / 277 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Jehněčí maso nakrájejte na kostky a nasypte je do misky s olejem.
  2. Přidejte snítky rozmarýnu a maso marinujte v chladu minimálně 3 hodiny.
  3. Papriky nakrájejte na stejně velké kousky.
  4. Maso a papriku střídavě napíchejte na dřevěný, nebo kovový špíz.
  5. Maso grilujte 10-15 minut (záleží na velikosti kostek), maso během grilování obracejte. Hotové maso nechte 5 minut zakryté odpočívat.
  6. Maso osolte a dochuťte pepřem až upečené.
  7. Podávejte s kuskusem, nebo quinoou.

TIP:

Možná budete podle kvality masa potřebovat na grilování delší čas než je uvedeno.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    179,85 g
  • Sacharidy:

    45,90 g
    • Cukry:

      12,16 g
  • Tuky:

    254,58 g
  • Vláknina:

    23,42 g

Aktivita pro spálení:

793 kcal
99

minut jízdy na kole

75

minut běhu

236

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Jehněčí kýta bez kosti

250 kcal / 100g
B25 g
S0 g
T10 g

Žlutá paprika

30,8 kcal / 100g
B0,82 g
S6,6 g
T0,12 g

Červená paprika

31,3 kcal / 100g
B0,9 g
S6,65 g
T0,13 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Grilované jehněčí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba