Prostreno.cz

Rajčatové čatní

Pikantní příloha nejen k pečenému masu a uzeninám.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 196 kJ / 47 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 kg rajčat
  • 400 g jablek
  • 1 ks velké červené cibule
  • 100 g pískového cukru
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička soli
  • 200 ml vinného bílého octa
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 3 stroužky česneku - nakrájený na tenké plátky
  • 1 lžička chilli vloček

Postup přípravy

  1. Rajčata oloupejte a nakrájejte.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  3. Oloupaná jablka nakrájejte na kostičky.
  4. Rajčata, cibuli a jablka nasypte do rendlíku, přidejte ocet, cukr a duste až se vše skoro rozvaří.
  5. Přidejte ostatní ingredience a vařte 5 minut.
  6. Hotové, horké čatní rozdělte do skleniček, uzavřete a otočte je dnem vzhůru, nechte vychladnout.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,63g
  • Sacharidy:

    212,31g
    • Cukry:

      122,00g
  • Tuky:

    2,76g
  • Vláknina:

    10,10g

Aktivita pro spálení: 47 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rajčatové čatní

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat