Prostreno.cz

Rizoto s liškami

Skvělé krémové rizoto připravíte z kvalitní rýže a silného vývaru. Lišky mu dodají perfektní chuť.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 533 kJ / 127 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy16g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 300 g rýže na rizoto - Carnaroli nebo Roma
  • 3 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks malé, nakrájené cibule
  • 150 ml bílého vína
  • 400 g čerstvých hub - lišky
  • 2 špetky kmínu
  • 80 g strouhaného sýra typu parmazán
  • 3 lžíce oleje
  • 1 l horkého masového vývaru
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících oleje a lžíci másla osmahněte očištěné houby. Malé lišky nechte vcelku, velké nakrájejte.
  2. Houby posypte kmínem, podlijte naběračkou vývaru a duste doměkka. Podle chuti houby osolte a opepřete. Pár kousků lišek si odložte na zdobení.
  3. Ve větším kastrolu osmažte na 2 lžících másla a lžíci oleje nakrájenou cibuli a celý oloupaný česnek.
  4. Přisypte rýži a ze všech stran ji opražte.
  5. K rýži přilijte víno a nechte víno odpařit.
  6. Stroužky česneku vyndejte.
  7. Naběračkou postupně přilévejte vývar, jakmile se vstřebá, přilijte další. Občas zamíchejte. Asi po dvaceti minutách bude rýže ‚al dente‘.
  8. Do rýže vmíchejte nastrouhaný sýr a lišky.
  9. Rizoto podávejte ozdobené liškami.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Rizoto s liškami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat