Prostreno.cz

Šafránová rýže s kuřecím masem

Jedna z mnoha variant rýžové klasiky. Tentokrát s kuřecím masem a cizrnou.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 672 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy18g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 350 g rýže - Carnaroli , Arborio,
  • 2 ks oloupaných rajčata
  • 700 g kuřecího masa - paličky, stehna, nebo čtvrtky
  • 200 g čerstvých zelených fazolových lusků
  • 150 g vařené cizrny - nebo konzervované
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 250 ml bílého vína
  • 1 špetka šafránu
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Šafrán namočte do 50 ml vody.
  2. Rýži připravte podle návodu na obalu. K hotové rýži vmíchejte šafrán.
  3. Oloupanou cibuli, česnek a rajčata nadrobno nakrájejte.
  4. Očištěné fazolky překrojte.
  5. V rendlíku na 2 lžících oleje a 2 lžících másla nechte zesklovatět cibuli.
  6. Přidejte osolené, opepřené kuřecí maso a maso ze všech stran opečte.
  7. Přidejte rajčata, víno, vývar, snižte příkon tepla a duste maso doměkka.
  8. K masu přidejte cizrnu, fazolky a duste 5-10 minut.
  9. Maso podávejte se šafránovou rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    88,93g
  • Sacharidy:

    332,21g
    • Cukry:

      27,00g
  • Tuky:

    200,04g
  • Vláknina:

    52,10g

Aktivita pro spálení: 160 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Šafránová rýže s kuřecím masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat