Prostreno.cz

Šafránová rýže s kuřecím masem

Jedna z mnoha variant rýžové klasiky. Tentokrát s kuřecím masem a cizrnou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 582 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy17g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 350 g rýže - Carnaroli , Arborio,
  • 2 ks oloupaných rajčata
  • 700 g kuřecího masa - paličky, stehna, nebo čtvrtky
  • 200 g čerstvých zelených fazolových lusků
  • 150 g vařené cizrny - nebo konzervované
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 250 ml bílého vína
  • 1 špetka šafránu
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Šafrán namočte do 50 ml vody.
  2. Rýži připravte podle návodu na obalu. K hotové rýži vmíchejte šafrán.
  3. Oloupanou cibuli, česnek a rajčata nadrobno nakrájejte.
  4. Očištěné fazolky překrojte.
  5. V rendlíku na 2 lžících oleje a 2 lžících másla nechte zesklovatět cibuli.
  6. Přidejte osolené, opepřené kuřecí maso a maso ze všech stran opečte.
  7. Přidejte rajčata, víno, vývar, snižte příkon tepla a duste maso doměkka.
  8. K masu přidejte cizrnu, fazolky a duste 5-10 minut.
  9. Maso podávejte se šafránovou rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Šafránová rýže s kuřecím masem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat