Prostreno.cz

Meruňkový likér

Na tento likér se hodí nejlépe meruňky měkké a přezrálé.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    45min příprava

    10min vaření

  • 801 kJ / 191 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy27g
tuky4g

Ingredience na

  • 600 g vypeckovaných meruněk
  • K přípravě
  • 600 ml 40% vodky
  • 130 g cukru
  • 1 ks skořice
  • 5 ks hřebíčků
  • 7 ks oloupaných jader meruněk
  • 130 ml vody

Postup přípravy

  1. Do 5 litrové lahve nalijte vodku.
  2. Přidejte 2 lžíce cukru skořici, hřebíčky a vypeckované meruňky nakrájené na kostičky, pokud jdou rozmačkat, tak meruňky rozmačkejte.
  3. Meruňky musí být ve vodce zcela ponořené. Pokud je třeba, přidejte vodku.
  4. K meruňkám přisypte 7 oloupaných jader meruněk (jádra z meruňkových pecek spařte horkou vodou a oloupejte).
  5. Lahev nechte při pokojové teplotě stát asi tak dva týdny. Potom všechno sceďte a nechte ještě překapat přes jemné plátno.
  6. Mezitím svařte 130 ml vody 120 g cukru. Po vychladnutí ji přilijte do likéru.
  7. Likér přelijte do láhve a zazátkujte.
  8. Likér je potřeba nechat tak ještě 14 dní dozrát.

TIP:

Do hotového likéru můžete přidat stopečku rumu.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Meruňkový likér

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat