Prostreno.cz

Vepřová panenka s bylinkovou omáčkou

Vepřové maso smetana a hodně bylinek.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 614 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřové panenky
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 200 ml masového vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • Na omáčku
  • 250 ml 33% smetany
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 hrnek směsi bylinek - petrželka,tymián,oregano aj. jemně nakrájené
  • 1.5 lžíce světlé instantní jíšky
  • 100 ml jablečné šťávy
  • 2 lžíce studeného másla
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C.
  2. Na těžké litinové pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středním plameni 3 lžíce oleje.
  3. Maso osolte, opepřete a opečte ho v pánvi ze všech stran dozlatova přibližně 6–8 minut.
  4. Přesuňte pánev do trouby a pečte 10–15 minut (podle velikosti panenky, maso by uvnitř mělo zůstat růžové). Poté panenku obraťte, přidejte vývar a přikryté pečte 20 minut.
  5. Mezitím nalijte do rendlíku smetanu, přiveďte ji k varu, přisypte jíšku a vařte na mírném ohni 5 minut.
  6. Přidejte jablečnou šťávu, bylinky a vařte 5 minut.
  7. Nakonec vmíchejte studené máslo a podle potřeby dochuťte solí.
  8. Maso podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s bylinkovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat