Rýžový salát s červenými fazolemi
Jednoduchý, barevný rýžový salát, s červenými fazolemi, červenou cibulí a tuňákem.
-
40min
20min příprava
20min vaření
-
673 kJ / 161 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy25g
tuky4g
Ingredience na
- K přípravě
- 350 g
rýže
- nejlépe jasmínové
- 2 ks
srdíčka hlávkového salátu
- natrhané
- 1 ks
červené cibule
- nakrájená na tenké plátky
- 250 g
vařených červených fazolí
- nebo konzervovaných
- 200 g
konzervovaného tuňáka v oleji
- okapaného
- 2 špetky
soli
- 2 špetky
mletého bílého pepře
- Na posypání
- 0.5 svazku
nakrájené pažitky
Postup přípravy
- Rýži uvařte podle návodu na obalu, uvařenou rýži nechte vychladnout.
- Rýži nasypte do misky, přidejte ostatní ingredience a salát lehce promíchejte.
- Posypte nakrájenou pažitkou.
- Salát můžete jemně pokapat olejem z tuňáka.