Prostreno.cz

Restovaný ovocný salát

Salát s lahodnou, lehkou jogurtovou omáčkou, který se hodí jako dezert i jako předkrm.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 443 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy13g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks meruněk
  • 3 ks nektarinek
  • 200 g třešní
  • 1 ks jablka
  • 1 ks velký, oloupaný banán
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 2.5 lžíce hnědého cukru
  • 120 g másla
  • Na omáčku
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 1 lžička medu
  • Na ozdobu
  • 2 snítky čerstvé máty

Postup přípravy

  1. Jogurt promíchejte s medem a dejte vychladit.
  2. Polovinu třešní nakrájejte, zbytek nechte vcelku.
  3. Ostatní ovoce nakrájejte na stejně velké kousky. Pokud nechcete, nemusíte ovoce loupat (kromě banánu).
  4. V pánvi rozehřejte máslo, přisypte cukr a nechte ho lehce zkaramelizovat.
  5. Na máslo s cukrem nasypte všechno ovoce, pokapejte ho citronovou šťávou a za stálého míchání restujte 5 minut.
  6. Ovoce rozdělte do misek, pokapejte ho jogurtovou omáčkou a ozdobte lístky máty.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Restovaný ovocný salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat