Ryby s dušeným celerem a bílými fazolemi
Opravdu tato kombinace není tradiční, ale chuť ryby, celeru a fazolí vás příjemně překvapí.
-
45min
20min příprava
25min vaření
-
200 kJ / 48 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy2g
tuky2g
Ingredience na
- K přípravě
- 800 g
chlazené tresky
- nebo jiná ryba
- 0.5 lžičky
soli
- 0.5 lžičky
mletého pepře
- 4 stonky
řapíkatého celeru
- nakrájený na tenké plátky
- 4 ks
lahůdkové cibulky
- nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky
česneku
- nakrájený na silnější plátky
- 4 lžíce
olivového oleje
- 200 ml
kuřecího vývaru
- 400 g
konzervovaných bílých fazolí
- Na ozdobu
- 12 ks
malých čerstvých lístků bazalky
- Na posypání
- 4 lžíce
citronové kůry
- nastrouhané na nudličky
Postup přípravy
- Ve velké pánvi rozehřejte olej.
- Na olej nasypte nakrájený celer, cibulky a česnek. Minutu míchejte.
- Přilijte vývar, přiveďte k varu, přikryjte a nechte 5 minut vařit.
- Rybí porce osolte a opepřete.
- K pórku přidejte scezené, propláchnuté fazole a osolené, opepřené porce ryby.
- Duste deset minut, nebo až jsou ryby hotové. Záleží na druhu ryby a velikosti porcí.
- Hotové ryby posypte citronovou kůrou a ozdobte bazalkou.