Prostreno.cz

Ryby s dušeným celerem a bílými fazolemi

Opravdu tato kombinace není tradiční, ale chuť ryby, celeru a fazolí vás příjemně překvapí.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 200 kJ / 48 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy2g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g chlazené tresky - nebo jiná ryba
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 4 stonky řapíkatého celeru - nakrájený na tenké plátky
  • 4 ks lahůdkové cibulky - nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku - nakrájený na silnější plátky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 400 g konzervovaných bílých fazolí
  • Na ozdobu
  • 12 ks malých čerstvých lístků bazalky
  • Na posypání
  • 4 lžíce citronové kůry - nastrouhané na nudličky

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olej.
  2. Na olej nasypte nakrájený celer, cibulky a česnek. Minutu míchejte.
  3. Přilijte vývar, přiveďte k varu, přikryjte a nechte 5 minut vařit.
  4. Rybí porce osolte a opepřete.
  5. K pórku přidejte scezené, propláchnuté fazole a osolené, opepřené porce ryby.
  6. Duste deset minut, nebo až jsou ryby hotové. Záleží na druhu ryby a velikosti porcí.
  7. Hotové ryby posypte citronovou kůrou a ozdobte bazalkou.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Ryby s dušeným celerem a bílými fazolemi

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat