Prostreno.cz

Dušená vepřová pečeně na pivu

Lahodné dušené vepřové maso. Díky pivu není maso vysušené, pikantní mandlová omáčka dodá masu skvělou chuť.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 649 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g vepřové pečeně bez kosti
  • 4 špetky soli
  • 1 ks cibule
  • 1 ks větší mrkev
  • 300 ml světlého piva
  • 250 ml masového vývaru, nebo vody
  • Na omáčku
  • 250 ml masového vývaru
  • 250 ml 33% smetany
  • 1.5 lžíce dijonské hořčice
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 50 g plátků mandlí
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a mrkev nakrájejte nadrobno.
  2. Maso osolte, položte ho do malého pekáčku, kolem masa nasypte nakrájenou mrkev a cibuli.
  3. Maso podlijte pivem, vodou, nebo vývarem a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
  4. V rendlíku přiveďte k varu vývar, smetanu.
  5. Ve 100 ml vody rozmíchejte škrob a vmíchejte ho ke smetaně s vývarem.
  6. Přidejte hořčici, mandle a vařte 10 minut. Podle chuti osolte.
  7. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte ho s mandlovou omáčkou.

TIP:

Pokud chcete mít omáčku hustou, přidejte do ní více škrobu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,86g
  • Sacharidy:

    150,10g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    115,30g
  • Vláknina:

    17,90g

Aktivita pro spálení: 155 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená vepřová pečeně na pivu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat