Prostreno.cz

Broskvový cobbler

Cobbler si můžete upéct z různých druhů ovoce – ať už ho namícháte, nebo zůstanete u jednoho druhu. Příprava je velmi snadná.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1042 kJ / 249 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy38g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks broskví
  • 130 g krupicového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 100 g studeného másla
  • 50 g bílého jogurtu
  • 3 lžíce plátků mandlí - nebo ovesných vloček
  • 1 lžíce hrubé mouky na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 175 °C.
  2. Omyté broskve nakrájejte na plátky.
  3. Broskve nasypte do misky, přidejte 50 g cukru a kukuřičný škrob. Promíchejte a nechte 10 minut stát.
  4. Do jiné misky nasypte mouku, zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr, kypřicí prášek a sůl. Promíchejte, přidejte na menší kousky nakrájené studené máslo a vypracujte drobenku.
  5. Nakonec zlehka vmíchejte jogurt a mandle, nebo ovesné vločky.
  6. Formu velkou přibližně 20x20 cm vymažte máslem a vysypte moukou.
  7. Na dno rozprostřete připravené broskve a pokryjte je připravenou „drobenkou“.
  8. Cobbler vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 35-40 minut dozlatova.
  9. Nechte lehce zchladnout a podávejte. Můžete podávat se zmrzlinou, nebo zakysanou smetanou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,15g
  • Sacharidy:

    484,81g
    • Cukry:

      1,60g
  • Tuky:

    223,01g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 249 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Broskvový cobbler

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat