Prostreno.cz

Kotlety dušené s bílým zelím

Šťavnaté vepřové kotlety dušené se zelím a jablky.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 601 kJ / 143 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vepřových kotlet s kostí
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 6 lžic oleje
  • 1 ks velké cibule - nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g bílého zelí - nakrájené na nudličky
  • 1 ks jablka - oloupané, nakrájené na kostičky
  • 0.5 lžičky kmínu
  • Na posypání
  • 5 snítek čerstvé petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Kotlety osolte, opepřete a zprudka je z obou stran opečte v pánvi na 4 lžících oleje.
  3. V pekáčku na 2 lžících oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte drobně nakrájený česnek, nakrájené zelí, podle chuti osolte, opepřete, posypte kmínem a 5 minut duste.
  4. K zelí přidejte nakrájené jablko, promíchejte, na zelí položte opečené kotlety, přikryjte a duste v troubě 45 minut. Pokud je třeba podlijte vše malým množstvím vody.
  5. Po 45 minutách maso odkryjte a dopečte doměkka.
  6. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kotlety dušené s bílým zelím

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat