Koláč s blumami
Ovocných koláčů není nikdy dost! Tenhle není náročný na přípravu a chutná skvěle.
-
1h a 10min
25min příprava
45min vaření
-
888 kJ / 212 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy35g
tuky7g
Ingredience na
- K přípravě
- 190 g
polohrubé mouky
- 1 špetka
jedlé sody
- 1 špetka
soli
- 80 g
pískového cukru
- 1 sáček
vanilkového cukru
- 1 lžíce
strouhané citronové kůry
- 140 g
změklého másla
- 2 lžíce
vanilkového pudinkového prášku
- 8 ks
blum
- 2 lžíce
hrubé mouky
- na vysypání formy
- Na vymazání
- 1 lžíce
tuku
Postup přípravy
- Blumy rozkrojte napůl, vyndejte pecky a půlky blum ještě rozkrojte.
- Troubu předehřejte na 190 °C.
- Kulatou formu na pečení vymažte tukem a vysypte moukou.
- Do misky prosejte mouku, sodu a sůl.
- Přisypte cukr, citronovou kůru a nakonec přidejte změklé máslo. Rukou zpracujte na drobivé těsto.
- Polovinu nasypte do připravené formy a rozprostřete po celé ploše.
- Směs rovnoměrně posypte pudinkovým práškem a na pudink uložte blumy, posypte je vanilkovým cukrem a nakonec zbytkem těsta.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 35-40 minut.