Prostreno.cz

Salát z červeného zelí, kedluben a mrkve

Barevný salát doporučujeme udělat třeba na grilovací party. Saláty v létě osvěží vždy a všude.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 25min

    25min příprava

  • 402 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks kedlubny
  • 2 ks větší mrkve
  • 250 g červeného zelí
  • 1 ks červená cibule
  • Na zálivku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa - nebo lžíce jablečného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Ingredience na zálivku prošlehejte v misce.
  2. Oloupané kedlubny a oloupanou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle do misky.
  3. Zelí nakrájejte na nudličky, oloupanou cibuli nakrájejte na velmi tenké plátky a přidejte do misky.
  4. K zelenině přidejte zálivku, salát promíchejte a nechte minimálně 30 minut v chladu uležet.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z červeného zelí, kedluben a mrkve

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat