Kuře dušené s rýží
Kuřecí maso s rýží dušené v troubě. Receptů na pokrmy na které vám postačí jedna pánev není nikdy dost.
-
1h a 35min
20min příprava
1h a 15min vaření
-
619 kJ / 148 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy18g
tuky4g
Ingredience na
- K přípravě
- 2 lžíce
řepkového oleje
- 600 g
vykostěných kuřecích stehen
- 2 lžíce
másla
- 250 g
čerstvých hub, nebo žampiónů
- 2 ks
šalotky
- 3 stroužky
česneku
- 2 hrnky
rýže arborio
- 2 hrnky
kuřecího vývaru
- 1 hrnek
suchého bílého vína
- 2 špetky
soli
- 2 špetky
mletého pepře
- 80 g
strouhaného parmezánu
- Na posypání
- 0.5 hrnku
čerstvé petrželky
Postup přípravy
- Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky.
- Ve velké litinové pánvi vhodné na pečení v troubě zahřejte 2 lžíce oleje, přisypte maso a orestujte ho ze všech stran.
- Orestované maso vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
- Do stejné pánve přidejte 2 lžíce másla, přisypte oloupané, nakrájené šalotky, nakrájený česnek a nechte je zesklovatět.
- Přisypte rýži a přibližně 2 minuty míchejte.
- Zalijte vývarem, vínem, promíchejte a vařte 3 minuty.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- K rýži přidejte orestované maso, na plátky nakrájené houby, osolte, opepřete, přikryjte a dejte do předehřáté trouby. Duste 30-40 minut, nebo dokud není rýže měkká.
- Před podáváním vmíchejte k rýži nastrouhaný sýr a posypte nakrájenou petrželkou.
TIP:
Použitý hrnek má objem 250 ml