Bramborová kaše s houbami
Bezmasý hlavní chod. Bramborová kaše nemusí být pouze jako příloha.
-
1h a 10min
25min příprava
45min vaření
-
425 kJ / 101 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky5g
Ingredience na
- K přípravě
- 1.5 kg
brambor
- 200 ml
teplého mléka
- 100 g
másla
- do bramborové kaše
- 3 lžíce
másla
- na přípravu hub
- 2 snítky
čerstvého tymiánu
- 300 g
očištěných, čerstvých, lesních hub
- 1 ks
šalotka
- oloupaná,drobně nakrájená
- 150 ml
suchého bílého vína
- 0.5 lžičky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
- Na posypání
- 0.5 svazku
čerstvé pažitky
- nasekané
Postup přípravy
- V pánvi rozehřejte 3 lžíce másla, přidejte nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.
- Přidejte nakrájené houby, víno, lístečky tymiánu a duste, až se voda z hub a víno odpaří. Houby podle chuti osolte a opepřete.
- Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Měkké brambory sceďte, přidejte mléko, máslo a připravte kaši. Mléko přidávejte postupně, podle potřeby.
- Kaši podávejte s houbami, posypanou nakrájenou pažitkou.