Prostreno.cz

Bramborový salát s řapíkatým celerem

Varianta bramborového salátu s vejci a majonézou, kterému na svěžesti přidá řapíkatý celer a paprika.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 453 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy11g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 kg brambor
  • 5 ks vajec - vařených natvrdo
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks malé cibule
  • 1 ks zelené papriky
  • 2 lžíce husté, zakysané smetany - na dresink
  • 4 lžíce majonézy - na dresink
  • 1 lžička pískového cukru - na dresink
  • 4 špetky soli - na dresink
  • 0.5 lžíce plnotučné hořčice - na dresink
  • 3 špetky mletého pepře - na dresink
  • Na posypání
  • 0.5 lžičky mleté sladké papriky

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce uvařte doměkka.
  2. Vychladlé brambory oloupejte, nakrájejte je na kostky a nasypte do misky.
  3. Suroviny na dresink důkladně promíchejte v misce.
  4. Uvařená, oloupaná vejce nakrájejte a přidejte je k bramborám.
  5. Oloupanou cibuli, očištěný řapíkatý celer a očištěnou papriku nakrájejte nadrobno a přidejte k bramborám a vejcím.
  6. Přidejte dresink a promíchejte.
  7. Před podáváním nechte salát alespoň půl hodiny uležet v chladničce.
  8. Salát můžete před podáváním posypat mletou paprikou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborový salát s řapíkatým celerem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat