Mrkvová polévka se zázvorem
Hřejivá, krémová polévka. Krémové polévky jsou vděčné a velmi oblíbené. Vyzkoušejte výtečnou variantu z mrkve, pastináku a brambor, které dodá skvělou chuť kari pasta.
-
55min
20min příprava
35min vaření
-
232 kJ / 55 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky2g
Ingredience na
- K přípravě
- 350 g
mrkve
- 1 ks
malého pastináku
- 2 ks
brambor
- 1 ks
malé cibule
- 1.5 lžičky
žluté kari pasty
- 1 lžíce
čerstvého, nastrouhaného zázvoru
- 2 l
kuřecího vývaru
- 3 lžíce
rostlinného oleje
- 2 špetky
soli
Postup přípravy
- Očištěnou zeleninu nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte zázvor, kari pastu a promíchejte.
- Do hrnce nasypte zeleninu, zalijte ji vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
- Hotovou polévku rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte podle potřeby solí.
TIP:
Pokud nemáte kari pastu, použijte mleté kari koření. Přibližně 1 lžičku.