Prostreno.cz

Marinovaná mozzarella

Výbornou chuťovku k vínu nebo pivu si jednoduše připravíte doma. Pokud máte možnost, kupte si kvalitní buvolí mozzarellu v italských lahůdkách. Na chuti je rozdíl opravdu znát.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

  • 1037 kJ / 247 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky22g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g sýra mozzarella
  • Na marinádu
  • 130 ml extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 0.5 hrnku nakrájených čerstvých bylin - kopr, pažitka, petržel aj.
  • 4 špetky soli
  • 1 stroužek česneku - nakrájený na tenké plátky
  • 1 ks citronové kůry - čerstvě nastrouhané
  • 2 špetky chilli vloček

Postup přípravy

  1. V misce prošlehejte metličkou olej a citronovou šťávu.
  2. Přidejte ostatní suroviny a důkladně prošlehejte až se vše spojí.
  3. Sýr nakrájejte na kostky, nasypte je do vhodné, uzavíratelné misky, přidejte připravený olej a promíchejte.
  4. Misku uzavřete víčkem a sýr nechte v chladu marinovat nejlépe přes noc.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaná mozzarella

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat