Prostreno.cz

Grilovaný tuňák s červenou paprikou a cibulí

Tuňák je na grilování jedna z nejvhodnějších, ale také luxusních potravin, vychutnejte si tuto rybu při některých ze slavnostních příležitostí.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    30min příprava

    25min vaření

  • 449 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g chlazeného tuňáka
  • 2 ks červené papriky
  • 2 ks cibule
  • 4 špetky soli
  • Na marinádu
  • 3 lžíce rýžového octa
  • 0.5 lžíce strouhaného, čerstvého zázvoru
  • 90 ml oleje
  • 2 lžíce bio sojové omáčky
  • 1 lžička medu
  • 6 lístků koriandru - nasekaného
  • 2 špetky chilli vloček

Postup přípravy

  1. V misce prošlehejte všechny surovina na marinádu.
  2. Tuňáka nakrájejte na stejně velké kostky a vložte ho do marinády, opatrně promíchejte, aby se obalily všechny kousky. Nechte minimálně 30 minut v chladu.
  3. Oloupanou cibuli a očištěné papriky nakrájejte na stejně velké kousky.
  4. Tuňáka, papriku a cibuli střídavě navlečte na kovové špejle.
  5. Grilujte na středně předehřátém grilu, podle velikosti kostek tuňáka, 5-6 minut z každé strany. Hotového tuňáka podle chuti osolte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaný tuňák s červenou paprikou a cibulí

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat