Hruškový salát s vlašskými ořechy
Důkaz, že hrušky se přátelí opravdu s každým – se sýrem, ořechy i například s rukolou.
-
-
955 kJ / 228 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy9g
tuky19g
Ingredience na
- K přípravě
- 3 ks
zralé, ale pevné hrušky
- 6 lžic
citronové šťávy
- 250 g
rukoly
- 4 lžíce
vlašských ořechů
- 150 g
rozdrobeného sýra niva
- Na zálivku
- 1 lžička
dijonské hořčice
- 2 lžíce
mletých vlašských ořechů
- 1 lžíce
bílého vinného octa
- 120 ml
ořechového oleje
- 2 špetky
soli
- 3 špetky
hrubě mletého pepře
Postup přípravy
- Suroviny na zálivku důkladně promíchejte v misce.
- Omyté hrušky podélně rozkrojte na plátky.
- Na tři talířky rozdělte rukolu, přidejte nakrájenou hrušku, jednotlivé plátky pokapejte citronovou šťávou a plátky položte na sebe.
- Hrušky posypte ořechy a rozdrobeným sýrem.
- Nakonec vše pokapejte zálivkou a hned podávejte.
TIP:
Olej z vlašských ořechů je super zdravý olej, který má úžasnou sofistikovanou chuť. Je skvělý na salátové dresinky. Speciální oleje obvykle najdete ve stejné sekci jako běžné oleje ve vašem supermarketu, stačí se dobře rozhlédnout. Rukolu můžete nahradit baby špenátem.