Kari kuřecí polévka s čočkou
Sytá španělská svačinová polévka s kuřecím masem a čočkou. Chutná skvěle, když si do polévky přidáte lžíci zakysané smetany.
-
1h a 15min
15min příprava
60min vaření
-
232 kJ / 55 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy4g
tuky2g
Ingredience na
- K podávání
- 6 lžic
zakysané smetany
- K přípravě
- 3 lžíce
oleje
- 400 g
vykostěných kuřecích stehen
- 1 ks
cibule
- 1 ks
mrkve
- 1 ks
malého pastináku
- 2 stroužky
česneku
- 2 lžičky
kari koření
- 1 lžička
drceného koriandru
- 0.5 lžičky
mletého kmínu
- 2 špetky
soli
- 2 l
vody
- 1 lžíce
bio sypkého kuřecího vývaru
- 0.5 hrnku
suché červené čočky
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na kostky.
- Očištěnou mrkev a pastinák nakrájejte na kostičky.
- V hrnci na rozehřátém oleji nechte zesklovatět oloupanou nakrájenou cibuli.
- K cibuli přisypte nakrájené maso, koření a minutu míchejte.
- Maso zalijte vodou, přidejte sypký vývar, nakrájenou mrkev a pastinák. Vařte 35 minut, nebo až je maso měkké.
- Pak do polévky nasypte propláchnutou čočku, jemně nakrájený, oloupaný česnek a vařte 10-15 minut, nebo až je čočka měkká.
- Polévku podle chuti osolte a podávejte se lžíci zakysané smetany.