Květákové burgery
Zeleninové burgery mají tu výhodu, že můžete snadno obměňovat bílkoviny, které do nich přidáte (tedy luštěniny, oříšky a sýry) i omáčky, kterými je ochutíte.
-
60min
30min příprava
30min vaření
-
436 kJ / 104 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy4g
tuky7g
Ingredience na
Postup přípravy
- Omytý květák rozdělte na malé růžičky a nasypte je do vařící osolené vody. Vařte 10 minut.
- Uvařený květák sceďte, nechte ho vychladnout, pak květák nadrobno nasekejte a nasypte do misky.
- Přidejte rozšlehané vejce, strouhanku podle potřeby, pažitku, oregano, nastrouhaný sýr, slunečnicová a sezamová semínka. Podle chuti osolte a dobře promíchejte.
- Ze směsi tvarujte menší hamburgery, položte je na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte je olejem, přikryjte je alobalem a v troubě předehřáté na 190 °C pečte 10 minut.
- Pak hamburgery otočte a nepřikryté pečte ještě 5-10 minut.
- Omytá rajčata nakrájejte na klínky, omytou okurku nakrájejte na tenké plátky, jarní cibulku nakrájejte i s natí na plátky a vše nasypte do misky, zakápněte olejem a podle chuti osolte a opepřete.
- Hamburgery podávejte s připravenou zeleninou.