Prostreno.cz

Květákové burgery

Zeleninové burgery mají tu výhodu, že můžete snadno obměňovat bílkoviny, které do nich přidáte (tedy luštěniny, oříšky a sýry) i omáčky, kterými je ochutíte.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 436 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omytý květák rozdělte na malé růžičky a nasypte je do vařící osolené vody. Vařte 10 minut.
  2. Uvařený květák sceďte, nechte ho vychladnout, pak květák nadrobno nasekejte a nasypte do misky.
  3. Přidejte rozšlehané vejce, strouhanku podle potřeby, pažitku, oregano, nastrouhaný sýr, slunečnicová a sezamová semínka. Podle chuti osolte a dobře promíchejte.
  4. Ze směsi tvarujte menší hamburgery, položte je na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte je olejem, přikryjte je alobalem a v troubě předehřáté na 190 °C pečte 10 minut.
  5. Pak hamburgery otočte a nepřikryté pečte ještě 5-10 minut.
  6. Omytá rajčata nakrájejte na klínky, omytou okurku nakrájejte na tenké plátky, jarní cibulku nakrájejte i s natí na plátky a vše nasypte do misky, zakápněte olejem a podle chuti osolte a opepřete.
  7. Hamburgery podávejte s připravenou zeleninou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květákové burgery

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat