Prostreno.cz

Dušený štikozubec

Rychlá a výborná večeře, vhodná zejména pro ty, kteří si hlídají váhu.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 50min

    30min příprava

    20min vaření

  • 495 kJ / 118 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce chlazených filetů štikozubce - nebo jiné ryby
  • 1 ks velké, oloupané rajče
  • 1 ks zelené papriky
  • 0.5 ks salátové okurky
  • 4 lžíce pažitky - drobně nakrájené
  • 2 snítky zelené petrželky - nakrájené
  • 1 ks velkého bio citronu
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na přeliv
  • 1 lžíce octa
  • 100 ml olivového oleje
  • 3 kapky tabasca
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na malé kostičky a nasypte ji do misky.
  2. Přidejte nakrájenou pažitku, jemně nakrájenou petrželku a promíchejte.
  3. Rybí filety osušte, položte je na ohnivzdorný talíř a talíř s filety vložte do napařovacího košíku, pokud nemáte napařovací košík použijte vhodné sítko, které položte na hrnec s vroucí vodou. Hrnec pevně zakryjte a rybí filety vařte na mírném ohni v páře - jsou hotové přibližně za 15 minut, záleží na velikosti rybího filé, proto vaření může trvat i o pár minut déle.
  4. Hotové rybí filety nakrájejte na silnější proužky, rozdělte je na 4 talíře a podle chuti je osolte a opepřete.
  5. K rybám rozdělte připravenou zeleninu a plátky citrónu.
  6. Smíchejte olej s octem, několika kapkami Tabasca, jemně osolte a touto směsí zeleninu a ryby pokapejte. Hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušený štikozubec

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat