Dušený štikozubec
Rychlá a výborná večeře, vhodná zejména pro ty, kteří si hlídají váhu.
-
50min
30min příprava
20min vaření
-
495 kJ / 118 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky8g
Ingredience na
- K přípravě
- 4 porce
chlazených filetů štikozubce
- nebo jiné ryby
- 1 ks
velké, oloupané rajče
- 1 ks
zelené papriky
- 0.5 ks
salátové okurky
- 4 lžíce
pažitky
- drobně nakrájené
- 2 snítky
zelené petrželky
- nakrájené
- 1 ks
velkého bio citronu
- 0.5 lžičky
soli
- 4 špetky
mletého pepře
- Na přeliv
- 1 lžíce
octa
- 100 ml
olivového oleje
- 3 kapky
tabasca
- 2 špetky
soli
Postup přípravy
- Očištěnou zeleninu nakrájejte na malé kostičky a nasypte ji do misky.
- Přidejte nakrájenou pažitku, jemně nakrájenou petrželku a promíchejte.
- Rybí filety osušte, položte je na ohnivzdorný talíř a talíř s filety vložte do napařovacího košíku, pokud nemáte napařovací košík použijte vhodné sítko, které položte na hrnec s vroucí vodou. Hrnec pevně zakryjte a rybí filety vařte na mírném ohni v páře - jsou hotové přibližně za 15 minut, záleží na velikosti rybího filé, proto vaření může trvat i o pár minut déle.
- Hotové rybí filety nakrájejte na silnější proužky, rozdělte je na 4 talíře a podle chuti je osolte a opepřete.
- K rybám rozdělte připravenou zeleninu a plátky citrónu.
- Smíchejte olej s octem, několika kapkami Tabasca, jemně osolte a touto směsí zeleninu a ryby pokapejte. Hned podávejte.