Prostreno.cz

Hovězí maso dušené s řapíkatým celerem

Vyzkoušejte svěží řapíkatý celer v kombinaci s hovězím masem a bílým vínem. Zařazením řapíkatého celeru do svého jídelníčku nejen obohatíte své chutě o další zdravou potravinu, ale prospějete i svému zdraví.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 414 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g hovězího masa - kližka, krk nebo hovězí hřbet
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 2 lžíce sádla - nebo oleje
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 ks cibule
  • 2 špetky sušeného rozmarýnu
  • 2 špetky sušeného tymiánu
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 250 ml masového vývaru

Postup přípravy

  1. Očištěné stonky řapíkatého celeru nakrájejte na kousky velké přibližně 5 cm.
  2. Předehřejte troubu na 200 °C.
  3. Maso nakrájejte na větší kousky a v pekáčku na sádle, nebo oleji maso ze všech stran opečte.
  4. Maso osolte, opepřete, posypte rozmarýnem, tymiánem, k masu přisypte nakrájenou cibuli, podlijte ho vínem a vývarem.
  5. Přikryté maso dejte do trouby a duste hodinu. Maso odkryjte a k masu přidejte nakrájený celer. Pokud je potřeba přidejte trochu vývaru a dejte přikryté zpět do trouby. Duste, až je maso měkké.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso dušené s řapíkatým celerem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat