Mandlový koláč
Vláčný, jednoduchý koláč bez mouky se spoustou mandlí.
-
1h a 25min
25min příprava
60min vaření
-
1332 kJ / 318 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy18g
tuky21g
Ingredience na
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C.
- Kulatou koláčovou formu o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem.
- Máslo, 150 g cukru, vanilku a citronovou kůru utřete do světlé a nadýchané pěny, pak postupně vmíchejte žloutky.
- Nakonec přidejte mleté mandle a ricottu.
- Bílky ušlehejte v misce do polotuha, pak za stálého šlehání přisypávejte zbylý cukr a vyšlehejte tuhý sníh.
- Sníh po lžících pomalu vmíchejte do připraveného těsta.
- Těsto vlijte do připravené formy, povrch uhlaďte, hustě posypte mandlovými lupínky a pečte 45-50 minut, až bude těsto propečené a koláč na dotek pevný.
- Na první polovinu pečení přikryjte koláč alobalem, aby se mandle nespálily.
- Upečený koláč nechte zcela vychladnout ve formě.