Prostreno.cz

Rybí filety s houbovou omáčkou

Pokud rádi chodíte na houby a máte rádi ryby, připravte si skvělý oběd. Ryby a houby jsou dobrá kombinace.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 366 kJ / 87 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g tresky, nebo candáta - mražený, chlazený, nebo čerstvý
  • 300 g směsi čerstvých hub
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce instantní jíšky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky černého pepře
  • Na ozdobu
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. V rendlíku vhodném na pečení v troubě rozehřejte olej.
  3. Na olej nasypte oloupanou nakrájenou cibuli a oloupaný nakrájený česnek. Nehte cibuli a česnek zesklovatět.
  4. K cibuli přisypte očištěné, nakrájené houby, přilijte vývar a dejte nepřikryté do trouby. Duste 15 minut.
  5. Rybí filety nakrájejte na porce, osolte je, opepřete.
  6. Rendlík s houbami vyndejte z trouby, k houbám nasypte jíšku, houby podle potřeby osolte a dobře je promíchejte.
  7. Připravené porce ryby položte na houby, rendlík dejte zpět do trouby a duste přibližně 20 minut. Podle velikosti porcí ryb. Během dušení jednou ryby opatrně otočte.
  8. Před podáváním ozdobte petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filety s houbovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat