Broskvový salát
Lahodná kombinace kyselé a sladké chuti, skvělý salát z broskví, směsi zelených salátů a sýra mozzarella.
-
-
450 kJ / 107 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky6g
Ingredience na
- K podávání
- 250 g
sýra mozzarella
- nakrájené
- K přípravě
- 3 ks
větší, zralé broskve
- 0.5 ks
malé červené cibule
- 8 lžic
bílého vinného octa
- 4 špetky
soli
- 5 špetek
hrubě mletého pepře
- 1 lžíce
pískového cukru
- 250 g
mix zelených salátů
- 2 lžíce
olivového oleje
Postup přípravy
- Ve velké misce smíchejte ocet a cukr.
- Přidejte na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli, špetku soli a pepře a promíchejte. Nechte 10 minut stát při pokojové teplotě.
- Přidejte na tenké plátky nakrájené broskve, velmi lehce promíchejte a nechte je 5 minut stát. Pak vše sceďte a 4 lžíce „zálivky„ dejte stranou.
- Zelené saláty nasypte do misky, pokapejte je olejem, 4 lžícemi „zálivky“ a promíchejte.
- Salát rozdělte na 4 talíře, přidejte plátky broskví a mozzarellu.
- Mozzarellu jemně osolte a vše posypte podle chuti pepřem.